Vizsgálatok

Személyre szabott, magas színvonalú szem- és látásvizsgálatok az egész család részére!
Az éleslátás érték

Vizsgálatok személyre szabottan

Optikánkat választva garantáltan jó kezekben lesz, hiszen tapasztalt szakembereink elkötelezettek a legmagasabb színvonalú látásvizsgálat és szemüvegkészítés biztosításában. Személyre szabott megközelítésünk révén minden egyes ügyfél egyedi igényeire koncentrálunk, és a vizsgálatok során a legmodernebb eszközöket és technikákat alkalmazzuk.

Nem csak felnőtteknek

A gyermektől az idősebb korosztályig mindenki számára biztosítunk kiváló minőségű szolgáltatásokat, amelyek segítenek a látásproblémák időben történő felismerésében és kezelésében. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink biztonságban és kényelemben érezzék magukat, ezért folyamatosan képezzük magunkat, hogy a legújabb szemészeti ismereteket alkalmazhassuk.

Válassza Optikánkat látásvizsgálatra és szemüvegkészítésre, hogy megtapasztalhassa a tökéletes látás élményét!

Vizsgálatainkkal kapcsolatos kérdéseit írja meg nekünk és hamarosan válaszolni fogunk Önnek!

Vizsgálataink és áraink

Szakorvosi látásvizsgálat

A szakorvosi látásvizsgálatot szemész szakorvos végzi annak érdekében, hogy pontosan felmérje és értékelje az Ön látásának állapotát. A vizsgálat során a szakorvos többek között a látásélességet, a szemnyomást, a látóteret és a szem alapját ellenőrzi, hogy megállapítsa a látásproblémákat és a szem egészségére vonatkozó lehetséges kérdéseket.
A vizsgálat során a szakorvos esetlegesen feltárt problémákra ajánl megoldásokat, például szemüveg, kontaktlencse, vagy ha szükséges, szemészeti beavatkozás.

A vizsgálat díja: 15.000 Ft

Műszeres látásvizsgálat felnőtteknek és gyermekeknek (6 éves kortól)

A műszeres szemvizsgálat felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt elérhető, és magában foglalja a legmodernebb eszközök és technikák alkalmazását a látásproblémák felismerésében és értékelésében. A vizsgálat során a szakember többek között a látásélességet, binokuláris látást, a szemnyomást, és a szemgolyó elülső és belső részeinek állapotát ellenőrzi.
A gyermekek esetében különösen fontos a műszeres szemvizsgálat, mivel a korai felismerés és kezelés segíthet a látásproblémák megelőzésében és a fejlődésben esetlegesen bekövetkező késések elkerülésében. A vizsgálatokat úgy alakítjuk, hogy a gyermekek számára is szórakoztatóak és kellemesek legyenek.
Felnőttek számára a műszeres látásvizsgálat lehetőséget nyújt arra, hogy optikai eszközökkel a látásromlást korrigáljuk, szemészeti problémákat felismerjük, további vizsgálatokat javasoljunk, speciális esetben szakorvoshoz irányitsuk.

A vizsgálat díja: 10.000 Ft / fő, szemüveg rendelés esetén ingyenes

+ Non-contact szemnyomásmérés

A non-contact szemnyomás mérés egy fájdalommentes, gyors és biztonságos módszer a szemnyomás ellenőrzésére, amely különösen fontos a zöldhályog (glaukóma) korai felismerésében és megelőzésében. A vizsgálat során a szakember egy speciális műszer segítségével rövid légtöltetet irányít a szem felületére, hogy meghatározza a szemnyomás értékét anélkül, hogy közvetlenül érintkezne a szemmel.
A non-contact szemnyomás mérés előnye, hogy nincs szükség érzéstelenítő cseppre vagy szemkontaktusra, így a vizsgálat kényelmes és higiénikus. A szemnyomás rendszeres ellenőrzése segít a szemészeti betegségek korai felismerésében és kezelésében, megőrizve ezzel a jó látásélességet és a szem egészségét.

Kontaktlencse vizsgálat, kontroll

A kontaktlencse vizsgálat során a szakember meghatározza az Ön számára legmegfelelőbb kontaktlencse típust, méretet és anyagot, figyelembe véve az egyéni látásproblémákat és az életmódbeli igényeket. A vizsgálat során a szakember ellenőrzi a látásélességet, az asztigmatizmus mértékét, a szem alakját és a könnyfilm minőségét.
A vizsgálat célja, hogy biztosítsa a kontaktlencsék kényelmes és biztonságos viselését, valamint a jó látásélességet és a szem egészségét. A szakember a vizsgálat eredményei alapján tanácsot ad a legmegfelelőbb kontaktlencse típusra, illetve segít elsajátítani a helyes kontaktlencse kezelést és tisztítást.

A vizsgálat díja (vizsgálat, betanítás, próbalencsék – kezdő készlet): 10.000 Ft

A kontroll vizsgálat díja: 6.000 Ft

Binokuláris látásvizsgálat

A binokuláris látásvizsgálat célja, hogy megállapítsa a két szem együttműködésének hatékonyságát és a szemmozgások összehangoltságát. A vizsgálat során a szakember értékeli a szemek közötti egyensúlyt, a távollátást, a közellátást, valamint a szemizmok állapotát és működését.
Ez a vizsgálat különösen fontos a binokuláris látásproblémák, például a kancsalság, rejtett kancsalság, a konvergencia gyengeség felismerésében. A korai felismerés és a megfelelő korrekciós lencse segíthet javítani a látás minőségét és a két szem együttműködését, elősegítve ezzel a teljesítményt és a komfortérzetet mindennapi tevékenységek során.

A vizsgálat díja: 10.000 Ft

Miyosmart - gyermekkori rövidlátás kezelése

A Miyosmart terápia a gyermekkori rövidlátás (Myopia) progressziójának nyomon követésére és kezelésére szolgál. Az alkalmazott terápiás lencse lassítja a romlást. A vizsgálat során a szakember felméri a látásélességet, a binokuláris látást, a pupilla méretét a szem törő rendszerének állapotát, speciális lencsét és szemüvegkeret ajánl, valamint a terápiás időszakban rendszeresen kontrollál.

A vizsgálat díja: 10.000 Ft

A kontroll díja: 6.000 Ft

Diszlexiával és tanulási nehézséggel küzdő gyermekek látásvizsgálata

A diszlexiával és tanulási nehézséggel küzdő gyermekek látásvizsgálata speciálisan erre a célcsoportra összpontosít, hogy a látásproblémák és a szemek együttműködése ne akadályozza a gyermekek tanulási képességét. A vizsgálat során a szakember értékeli a látásélességet, a színlátást, a szemmozgások összehangoltságát és a binokuláris látást.

A diszlexiával és tanulási nehézséggel küzdő gyermekek számára különösen fontos a korai felismerés és a megfelelő kezelés, amely segíthet javítani a látás minőségét, a szövegértést és az olvasási teljesítményt. A szakember a vizsgálat alapján speciális szemüveget ajánl.

A vizsgálat díja: 10.000 Ft

Látásellenőrzés jogosítványhoz

A látásellenőrzés jogosítványhoz egy olyan vizsgálat, amely a gépjárművezetők számára előírt látási követelményeknek való megfelelés ellenőrzésére szolgál. A vizsgálat során a szakember értékeli a látásélességet, a perifériás látást, a színlátást és a szemmozgások összehangoltságát, hogy biztosítsa a vezetéshez szükséges megfelelő látásminőséget.

A vizsgálat díja: 10.000 Ft

Színlátás vizsgálat

A színlátás vizsgálat során a szakember értékeli a színek megkülönböztetésének képességét, hogy felismerje a színlátászavarokat, mint például a színvakságot vagy a színgyengeséget. A vizsgálat különböző módszereket alkalmazhat, például az Ishihara-táblákat, amelyek színes mintákkal tesztelik a színek észlelését és megkülönböztetését.
A színlátás vizsgálat segít a színlátászavarok korai felismerésében és kezelésében, lehetővé téve a színek jobb megértését és észlelését a mindennapi életben és a munkában. A szakember a vizsgálat eredményei alapján tanácsot ad a színlátászavarok kezelésére, illetve segít az érintetteknek alkalmazkodni a színlátási problémákhoz.

A vizsgálat díja:  díjmentes

Ingyenes látásellenőrzés
első alkalomra

Távoli és közeli látásellenőrzés szemüvegben vagy szemüveg nélkül.

Válassza a Mikroptika szem- és látásvizsgálatait, és gondoskodjon szeme egészségéről! Jöjjön el hozzánk és első látásellenőrzését díjmentesen elvégezzük Önnek!

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal!

Amennyiben kérdése támadt vizsgálatinkkal kapcsolatban, úgy írhat nekünk az alábbi űrlapon keresztül és mi hamarosan megkeressük Önt a válasszal.